Blogger Backgrounds

Informasi untuk Wanita

Pelbagai panduan, petua, resipi dan info untuk dikongsi bersama-sama anda.

Thursday, November 24, 2011

Mi Hailam Udang

BAHAN-BAHAN:

300 gm mi kuning
300 gm udang basah
50 gm cawan tauge
1 sudu makan kicap pekat
1 sudu makan tepung ubi
1 ulas bawang putih
2 biji bawang merah
1 sudu makan cili boh
1/2 cawan air
1/2 biji cili merah dihiris nipis
Sedikit minyak masak

CARA-CARA MEMBUATNYA:

1. Tumbuk bawang merah dan bawang putih.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bawang yang ditumbuk bersama cili boh. Masukkan kicap, tepung ubi dan air.
3. Masukkan mi, tauge dan udang. Kacau hingga masak lalu diangkat. Hidangkan dan hiaskan dengan cili merah.

(Sumber: Majalah Mingguan Wanita)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...